Touristik Label - 1201MN16: Predeal - Valea Iadului - Şaua Baiului

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Traseul din Predeal spre Cabana Diham, prin Valea Leucii
Traseul nr. 16 Triunghi Roșu este un traseu simplu, care nu necesită mare efort sau pregătire, în urcare ușoară, în majoritate pe drum forestier (Valea Leucii și zona Șaua Baiului). Este preferat de alergători sau pasionații de ciclism care vor să ajungă rapid din Predeal la Cabana Gura Diham. Este o zonă de legătură între Unitățile Militare Vânători de Munte UM V. Râșnoavei și U.M. Dihamul Militar.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,70km
Durată
1:30-1:45h
Urcare
350m
Coborâre
0m
Vârf
1354m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din DN73A trecem pe lângă U.M. Valea Râşnoavei şi mergem pe Valea Leucii pe drum forestier. La intrarea în Valea Iadului lăsăm ruinele unei foste garnizoane, facem stânga pe un fir al Văii Iadului şi după 45-50 de minute de urcat, ajungem la gardul U.M. Dihamul Militar. Prin stânga unităţii militare ajungem în Şaua Baiului.

 

Etape

Predeal - Valea Leucii - Valea Iadului - Dihamul Militar - Şaua Baiului

Descriere

Înălțimea de peste 1100 m recomandă orașul Predeal în primul rând ca stațiune pentru schi. Însă nu trebuie uitat considerentul istoric. Așezarea Predeal a luat naştere odată cu construcția și darea în folosință a liniei ferate Ploieşti – Braşov și a Gării Predeal, gară de la fosta graniţă dintre România și Austro-Ungaria. Predealul, prin particularitățile sale geografice, climatice și estetice, și-a creat un potențial turistic, favorizând trasee turistice montane, fiind și cea mai înaltă așezare urbană din țară. Unul dintre acestea este și traseul spre Șaua Baiului prin Valea Leucii și Valea Iadului (triunghi roșu).

Pentru acest traseu, se pornește din Predeal, pe șoseaua națională spre Azuga, se urmărește DN73A, pe lângă U.M. Valea Râşnoavei şi se merge pe Valea Leucii circa 4 km pe drum forestier. Valea este largă și urcușul este ușor. Pe dreapta ai Muchia Leucii iar pe stânga muntele Clăbucetul Baiului. Pe la jumătatea văii se intră în pădure, se ajunge la confluența cu Valea Iadului, se urcă abrupt pe poteca șerpuită și se iese în dreptul cabanei Vânătorilor de Munte (legătura cu marcajele 13, 14, 15). 

Curând ajungem în Șaua Baiului, unde întâlnim indicatoarele triunghi albastru care vine dinspre Bușteni prin Gura Dihamului (traseul 12) și cruce albastră dinspre Cabana Poiana Izvoarelor (traseul 45) și ni se deschide perspectiva încântătoare a Morarului și Bucșoiului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Predeal - Valea Iadului - Şaua Baiului în Braşov, Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră