Touristik Label - 505MN44: Râşnov - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Poiana Braşov

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Rășnov - Poiana Brașov, pe Valea Poienii
Traseul 44 Cruce Galbenă este traseul de legătură între comuna Râșnov și Poiana Brașov, urmând în majoritate șoseaua asfaltată DJ1E, calea cea mai scurtă şi mai comodă de a urca cu piciorul din Râșnov spre Poiană. Este un traseu de dificultate medie, fără să pună probleme de orientare, preferat și de practicanții de cicloturism.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,98km
Durată
2:30-3:00h
Urcare
450m
Coborâre
70m
Vârf
1015m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Râșnov mergem 650 de metri spre sud pe DN73 până la intersecția cu drumul spre Zărnești, cotim la stânga spre Poiana Brașov pe strada Uzinei și apoi pe DJ1E. Ajungem la pensiunea Valea Cetății (zonă de campare) și după 170 de metri lăsăm pe dreapta panourile explicative cu peștera Valea Cetății și dealul Schleif/Cernit (intersecție cu traseul 58). Continuăm pe asfalt, după 1,5 kilometri depășim parcarea și intrarea în valea Cetății și continuăm 900 de metri până la primele curbe la dreapta. Ieșim din potecă la stânga, trecem o barieră, urmăm drumul forestier pentru 100 de metri, lăsăm pe stânga un țarc de vite și continuăm pe drum pentru încă 325 de metri. Cu 70 de metri mai devreme am depășit un izvor pe partea stângă a drumului. Ieșim la stânga pe potecă și urcăm susținut 500m (pantă 24,1%) până în șaua dintre Râșnov și Poiana Brașov (intersecție cu traseele 40 și 43). Cotim la dreapta până în șosea și coborâm înainte lăsând în stânga traseul 43 și în dreapta traseul 40, pe sub copaci facem o curbă ușoară la stânga și ajungem la capătul vestic al poienii dintre Râșnov și Poiana Brașov. Coborâm ușor 530m pe sub șosea spre est și ieșim în ultima serpentină înainte de valea Poienii. Pe șosea mergem 320m și lăsăm în față traseele 40 și 43. Cotim la dreapta pe un fir de apă spre valea Poienii pentru 320m și întâlnim traseul 61. Cotim stânga și împreună cu acesta urcăm pe valea Poienii pe drumul de exploatare. După 1,4 kilometri ajungem la punctul trafo de la baza pârtiei Lupului și la stația de plecare a telescaunului Lupului. Urcăm 290m pe drumul de exploatare, ajungem la asfalt și pe acesta mergem 130 de metri până la intersecția cu traseele 55, 59 și 60.

Etape

Râşnov - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Valea Poienii - Poiana Braşov

Descriere

Traseul 44 CG face legătura între comuna Râșnov și Poiana Brașov străbătând (cu mici excepții) șoseaua asfaltată DJ 1E Râșnov - Poiana Brașov. Este un traseu lesne de parcurs, într-o drumeție de 5.5 - 6 h, cu aprox. 700 de m diferențe de nivel, practicabil MTB.

Traseul pornește de la gara Râșnov, spre S pe DN73 până la intersecția cu drumul spre Zărnești, unde cotim stânga spre Poiana Brașov pe strada Uzinei și apoi pe DJ1E, pe la poalele Cetății Medievale a Râșnovului. Ajungem la pensiunea Valea Cetății (zonă de campare) și lăsăm pe dreapta panourile explicative cu peștera Valea Cetății, apoi locul de unde pornește traseul 58 CA (spre peștera Râșnoavei), și continuăm aprox. 1,5 km până la primele curbe la dreapta, unde ieșim din șosea, pentru a urca moderat, apoi puternic (pantă 24,1%) în lungul unui afluent al Văii Cetăţii până în culme, în marginea Poienii Cristianului, mai exact în șaua dintre Râșnov și Poiana Brașov. Aici intersectăm traseul 43 TR Cristian - Poiana Braşov şi traseul 40 BA Braşov - Râşnov.

Din Poiana Cristianului continuăm pe şosea (sector comun cu traseele BA și TR), până în apropierea cabanei Vânătorilor, unde părăsim șoseaua și cotim la dreapta (SE) pe poteca ce se desprinde în dreptul stîâpului indicator, coborâm în Valea Sticlăriei, pe drumul forestier până la confluenţa cu Valea Poienii. De aici, urmăm drumul de exploatare ce duce la baza pârtiei Lupului și la stația de plecare a telescaunului. La scurt timp, ieșim din nou la asfalt, lângă Patinoarul artificial din Poiana Brașov, intersecție cu traseele 55, 59 și 60.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Râşnov - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Poiana Braşov în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră