Touristik Label - 505MN44: Râşnov - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Poiana Braşov

Traseul nr. 44 Cruce Galbenă este traseul de legătură între comuna Râșnov și Poiana Brașov, urmând în majoritate șoseaua asfaltată DJ1E, calea cea mai scurtă şi mai comodă de a urca cu piciorul din Râșnov spre Poiană. Este un traseu de dificultate ușoară / medie, fără să pună probleme de orientare, într-o drumeție cu aprox. 700 de m diferențe de nivel, pe parcursul a 5.5 - 6 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
8,98km
Durată
5:00-6:00h
Urcare
550m
Coborâre
160m
Vârf
1015m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Râșnov mergem 650 de metri spre sud pe DN73 până la intersecția cu drumul spre Zărnești, cotim la stânga spre Poiana Brașov pe strada Uzinei și apoi pe DJ1E. Ajungem la pensiunea Valea Cetății (zonă de campare) și după 170 de metri lăsăm pe dreapta panourile explicative cu peștera Valea Cetății și dealul Schleif/Cernit (intersecție cu traseul 58). Continuăm pe asfalt, după 1,5 kilometri depășim parcarea și intrarea în valea Cetății și continuăm 900 de metri până la primele curbe la dreapta. Ieșim din potecă la stânga, trecem o barieră, urmăm drumul forestier pentru 100 de metri, lăsăm pe stânga un țarc de vite și continuăm pe drum pentru încă 325 de metri. Cu 70 de metri mai devreme am depășit un izvor pe partea stângă a drumului. Ieșim la stânga pe potecă și urcăm susținut 500m (pantă 24,1%) până în șaua dintre Râșnov și Poiana Brașov (intersecție cu traseele 40 și 43). Cotim la dreapta până în șosea și coborâm înainte lăsând în stânga traseul 43 și în dreapta traseul 40, pe sub copaci facem o curbă ușoară la stânga și ajungem la capătul vestic al poienii dintre Râșnov și Poiana Brașov. Coborâm ușor 530m pe sub șosea spre est și ieșim în ultima serpentină înainte de valea Poienii. Pe șosea mergem 320m și lăsăm în față traseele 40 și 43. Cotim la dreapta pe un fir de apă spre valea Poienii pentru 320m și întâlnim traseul 61. Cotim stânga și împreună cu acesta urcăm pe valea Poienii pe drumul de exploatare. După 1,4 kilometri ajungem la punctul trafo de la baza pârtiei Lupului și la stația de plecare a telescaunului Lupului. Urcăm 290m pe drumul de exploatare, ajungem la asfalt și pe acesta mergem 130 de metri până la intersecția cu traseele 55, 59 și 60.

Etape

Râşnov - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Valea Poienii - Poiana Braşov

Descriere

Traseul nr. 44 CG este un traseu relativ lesne de parcurs, într-o drumeție de 5.5 - 6 h, străbătând (în majoritate) șoseaua asfaltată DJ 1E ce leagă Râșnovul de Poiana Brașov, până la confluența cu Valea Sticlăriei, de unde vom urma în continuare firul văii Poienii, pe drumul de exploatare ce trece pe la baza pârtiei Lupului.

Traseul pornește de la gara Râșnov, ținând direcția spre sud pe DN73 până la intersecția cu drumul spre Zărnești, de unde vom coti la stânga spre Poiana Brașov pe strada Uzinei și apoi pe DJ1E, pe la poalele Cetății Medievale a Râșnovului.

Curând vom ajunge la pensiunea Valea Cetății (zonă de campare) și vom lăsa pe dreapta panourile explicative cu peștera Valea Cetății și intersecția cu traseul 58 (spre peștera Râșnoavei), de unde vom continua aprox. 1,5 kilometri până la primele curbe la dreapta. Noi vom ieși din șosea, urmând a urca moderat, apoi puternic (pantă 24,1%) în lungul unui afluent al Văii Cetăţii până în culme, în marginea Poienii Cristianului, mai exact în șaua dintre Râșnov și Poiana Brașov. Suntem la intersecţia cu traseul nr. 43 Cristian - Poiana Braşov (triunghi roşu) şi traseul nr. 40, Braşov - Râşnov (bandă albastră).

Din Poiana Cristianului vom continua pe şosea (sector comun cu traseele 40 și 43), până în apropierea cabanei Vânătorilor, unde părăsim șoseaua, cotind la dreapta (sud-est) pe poteca ce se desprinde în dreptul stîâpului indicator. De la intersecție, vom coborî în Valea Sticlăriei, vom urma drumul forestier până la confluenţa cu Valea Poienii (855 m) și vom urma drumul de exploatare ce duce la baza pârtiei Lupului și la stația de plecare a telescaunului pentru 1,4 kilometri. La scurt timp, vom ieși din nou la asfalt, lângă Patinoarul artificial, intersecția cu traseele 55, 59 și 60.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Râşnov - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Poiana Braşov în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment