Touristik Label - 107MN73: Recea - Piciorul Bătrân - Culmea Scoarţa

Traseul nr. 73 Bandă Albastră este traseul de legătură între localitatea Recea și Culmea Scoarţa, lângă Refugiul Salvamont. În primă fază, se urmează drumul asfaltat care duce la Mănăstirea Berivoi, apoi drumul forestier care intră pe Valea Berivoi. După cca. 2 km se traversează valea pe un pod și se intră pe poteca care urcă prin pădure și câteva poieni, urmând matematic creasta până în zona jnepenișului. Continuând pe Piciorul Bătrân pe curbă de nivel ascendentă, se ajunge în creastă, lângă Refugiul Salvamont. De aici putem urca spre sud, pe Culmea Scoarţa, până în creasta principală, pe marcajul Bulină Roșie (traseul 71). Este un traseu destul de solicitant, cu o ascensiune de cca. 1500 de m diferențe de nivel, într-o drumeție de aprox. 6 h. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra plaiurilor înierbate, a văilor înconjurătoare și a Muchiei Scoarța ce se desprinde la NE din creasta principală.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium/hard
Distanţă
14,21km
Durată
4:30-6:00h
Urcare
1470m
Coborâre
60m
Vârf
1960m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din localitatea Recea, ne orientăm spre SE şi ieşim pe drumul care duce la Mănăstirea Berivoi. Dintr-o zonă cu pensiuni şi case de vacanţă, părăsim drumul modernizat care duce la mănăstire şi mergem direct spre sud, pe drumul forestier care intră pe Valea Berivoi. După aproximativ 2 km, trecem valea pe un pod şi imediat se observă poteca ce urcă pe o creastă împădurită. Urcăm prin pădure ţinând matematic creasta, trecem de câteva poieni şi ajungem într-o zonă orizontală, unde pădurea de conifere lasă loc jnepenişului. Aici avem două variante ne orientăm spre est (stânga) şi traversăm pe curbă de nivel ascendentă până în creastă, unde ajungem în traseul care coboară pe Muntele Scoarţa, chiar lângă Refugiul Salvamont. Prima varianta este marcată bine. O altă variantă este să traversăm ascendent spre SE printre jnepeni, poteca fiind greu de urmărit datorită multiplelor poteci ciobăneşti şi a vegetaţiei. A două variantă intersectează traseul ce urmăreşte Culmea Scoarţa câteva sute de metri mai sus (S) de refugiu. De aici putem urca spre sud, pe Culmea Scoarţa, până în creasta principală, sau putem coborî spre nord pe traseul PR sau PA.

Etape

Recea - Piciorul Bătrân - Culmea Scoarţa

Descriere

-

Observații

Marcaj rezonabil. La ieşirea în golul alpin se merge matematic pe culme până la intersecţia cu Culmea Scoarţa. Traseu periculos iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Recea - Piciorul Bătrân - Culmea Scoarţa în Braşov, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu/dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment