Touristik Label - 1002MN15: Refugiul Diana-Padina Popii-Vf. Padina Popii

Pe Padina Popii spre Creasta Nordică
Padina Popii este un traseu mediu / dificil pentru cei experimentați, obișnuiți cu urcuș greu (500 m), jnepeniș, grohotiș, săritori cu cablu și zonă stâncoasă. Poteca urcă pe sub peretele Turnurilor Dianei, traversează 2 porțiuni cu cablu și ajunge în Strunga Izvorului (1890 m) situată deasupra Muchiei Dianei, de unde ne mai despart 15-20 de minute de Vârful Padina Popii. Ascensiunea nu este recomandată atât timp cât există zăpadă sau plouă și nu sunteți echipați corespunzător.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium/hard
Distanţă
1,37km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
500m
Coborâre
0m
Vârf
1965m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe de la Refugiul Diana (1510 m) (legătură cu traseele 6 şi 10). Din Poiana Curmătura Prăpăstiilor, poteca merge spre sud pe sub peretele Turnurilor Dianei (Muchia Diana sau Muchia Padina Popii) prin pădure, trece peste câteva zone cu copaci căzuţi şi după 400 de metri de urcat (100 de metri diferenţă de nivel) iese printre jnepeni în firul Padinei Popii. Urcăm în continuare printre jnepeni şi ieşim în 40 de metri la un punct panoramic sub primul cablu de pe traseu (chiar înainte de acest punct sunt două variante de acces, ambele marcate). Pe lângă panoul descriptiv urcăm 10-12 metri pe traseul echipat cu un cablu, facem o traversare la dreapta de 3-4 metri, coborâm pe al doilea cablu 4-5 metri şi apoi pe curbă de nivel urcăm pe al doilea pinten stâncos acoperit cu jnepeni şi pini. După 40-50 de metri ieşim la grohotişul pe care îl urcăm în mici serpentine în apropierea peretelui aflat în stânga noastră. După circa o oră şi jumătate de urcat ajungem în Strunga Izvorului (1890 m) situată deasupra Muchiei Dianei. De aici pe partea nordică există o potecă nemarcată ce face legătura cu traseul 10 deasupra izvorului La Găvan. Noi continuăm spre sud-est pe creasta matematică acoperită cu jnepeni, creastă care se opreşte în traseul de creastă 20 în Vârful Padina Popii (2018 m). 

Etape

Refugiul Diana (1510 m) - Padina Popii - Strunga Izvorului (1890 m) - Vf. Padina Popii (2018 m)

Descriere

Trasul nr 15 TA leagă refugiul Diana de Vf. Padina Popii din Creasta Nordică a Pietrei Craiului. La refugiul Diana se ajunge din Zărnești sau din Plaiul Foii pe traseul nr 10 BA.

Pornind din poiana refugiului (Poiana Curmătura Prăpăstiilor), ne abatem spre dreapta și intrăm în pădure, spre sud, pe sub peretele Turnurilor Dianei (Muchia Diana sau Muchia Padina Popii). După ce trecem și de Turnul Mare al Dianei, trecem și de Umărul Padinei Popii, ajutați de două cabluri montate aici. Ajungem astfel în Padina Popii și ascensiunea noastră continua cu greutate prin grohotișul de la baza pereților.

După circa 1.5 h de urcat ajungem în Strunga Izvorului (1890 m) situată deasupra Muchiei Dianei. De aici pe partea nordică există o potecă nemarcată ce face legătura cu traseul 10 deasupra izvorului La Găvan, al doilea ca înălțime din masiv. Din Șaua Izvorului poteca urcă, printre jnepeni, încă 15 minute, ajungând în final, pe Vârful Padina Popii (2018 m), nu departe de Șaua Padinei Închise.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Refugiul Diana-Padina Popii-Vf. Padina Popii în Braşov, Piatra Craiului este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment