Touristik Label - 305MN15: Săcele - Muchia Cărbunarilor - Cabana Renţea (unitate militară)

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Săcele - cabana Rențea, pe sub Vf. Tâlfa
Traseul nr. 15 Bandă Roșie este unul din traseele de legătură între Săcele și UM. Cabana Rențea, un traseu relativ uşor de parcurs, într-o ascensiune rapidă pe muchia Cărbunarilor, ținând linia culmii spre Vf. Tălfa. După ce ocolim vf prin dreapta, ajungem pe drumul auto de acces la unitatea militară Rențea.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,48km
Durată
2:45-3:30h
Urcare
560m
Coborâre
0m
Vârf
1269m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la stația de autobuz (capăt) din Săcele mergem pe DN1A spre Cheia circa 450 de metri în comun cu traseul 16 și îl lăsăm pe aceasta în dreapta pe valea Gârcinului. Continuăm pe DN1A pentru 300 de metri până la podul ce traversează apa Gârcinului, trecem podul și pe dreapta avem un izvor cu apă potabilă. Cotim dreapta pe drumul de exploatare de lângă izvor și începem urcare pe muchia Cărbunarilor. După circa 450 de metri depășim trei antene de retransmisiuni și continuăm urcarea pe drumul de exploatare. Marcajele sunt foarte rare! Continuăm urcarea pe drumul de exploatare, după 1,8 kilometri depășim valea Ursului și după alți 850 de metri ajungem într-o poiană largă. Părăsim drumul de exploatare la dreapta și urcăm ușor la stânga prin poiană pe un drum de exploatare mai mic. După circa 270 de metri ajungem în șaua (1090m) aflată la sud de vârful Cărbunarilor (1031m). Urmăm drumul de exploatare prin șa și după aceasta lăsăm un drum de exploatare în stânga și noi mergem tot înainte pe linia culmii spre Tâlfa. Pe curbă de nivel urcăm 540 de metri pe un mic drum de exploatare și ajungem în șaua aflată la nord de vârful Tâlfa. Lăsăm în față un drum de exploatare larg și cotim dreapta spre vest. În ușoară urcare pe drum de exploatare depășim un izvor și după 600 de metri întâlnim traseul 17 din dreapta. În comun cu acesta cotim la stânga pentru 850 de metri și ajungem la drumul auto de acces la unitatea militară Rențea. Mergem spre sud 1,3 kilometri, întâlnim în dreapta traseele 1 și 16 și urmăm drumul auto pentru 1,8 kilometri până la bariera de intrare în incinta fostei cabane Rențea (unitate militară).

Etape

Săcele - Muchia Cărbunarilor - sub Vf. Tâlfa - Cabana Renţea (unitate militară)

Descriere

Traseul nr. 15 BR este un traseu de dificultate medie, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox 800 de m, într-o drumeție de 3 - 4 h, urmând drumul de exploatare ce urcă pe muchia Cărbunarilor, apoi linia culmii până la intersecția cu traseul 17 BA, alături de care parcurgem drumul auto de acces spre fosta cabana Rențea, ocolind Vf. Tâlfa.

Marcajul pornește de la stația de autobuz (capăt) din Săcele, pe DN1A direcția Săcele-Cheia, în paralel cu traseul 16 BG, până ce acesta face dreapta pe valea Gârcinului. Noi continuăm pe podul ce traversează apa Gârcinului, în apropierea căruia avem un izvor cu apă potabilă. De aici cotim dreapta pe drumul de exploatare de lângă izvor și începem urcarea pe muchia Cărbunarilor, depășind trei antene de retransmisiuni pe un drum de exploatare pe care îl ținem pentru 1,8 km, trecând de valea Ursului și ajungând într-o poiană largă. Urcăm ușor la stânga prin poiană pe un drum de exploatare mai mic care ne scoate în șaua (1090m) aflată la S de vârful Cărbunarilor (1031 m). 

Continuăm pe un drum de exploatare tot înainte pe linia culmii, pe curbă de nivel, ajungând în șaua aflată la N de Vf. Tâlfa (1284 m), unde lăsăm în față un drum de exploatare larg și cotim dreapta (spre V), depășind un izvor, apoi întâlnim traseul 17 BA din dreapta. Ajungem la drumul auto de acces la U. M Rențea, apoi întâlnim din dreapta traseul 1 TR și traseul 16 BG, care a urcat pe V. Gârcin. De la intersecție mai avem de parcurs 1,8 km până la bariera de intrare în incinta fostei cabane Rențea (unitate militară). Observație: întregul traseu este însoțit de marcaje rare BR, dar orientarea se poate face ușor, ținând drumul auto.

Observații

marcaje foarte rare între Săcele/Gârcin şi drumul de acces auto spre Cabana Renţea (unitate militară)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Săcele - Muchia Cărbunarilor - Cabana Renţea (unitate militară) în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră