Touristik Label - 205MN16: Săcele - V. Gârcin - Cabana Renţea

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Săcele - cabana Rențea, pe valea Gârcinului
Traseul nr. 16 Bandă Galbenă este unul din traseele de legătură între Săcele și UM. Cabana Rențea, un traseu relativ uşor de parcurs, într-o drumeție domoală pe Valea Gărcinului, apoi cu o ascensiune mai susținută prin pădure, prin poieni și pe drumul auto de acces către fosta cabană Rențea (1200m).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
10,34km
Durată
3:00-3:45h
Urcare
560m
Coborâre
0m
Vârf
1269m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la stația de autobuz (capăt) din Săcele mergem pe DN1A spre Cheia circa 450 de metri în comun cu traseul 15 și îl lăsăm pe acesta în față pe DN1A. Noi cotim dreapta pe drumul forestier de pe valea Gârcinului. După 1,6 kilometri lăsăm în dreapta intrarea unei scurte galerii de exploatare, după alți 500 de metri trecem de ocolul silvic și bariera de pe valea Gârcin și continuăm 1,7 kilometri până la întâlnirea cu traseele 17 și 18. Lăsăm în stânga traseul 17. După 120 de metri lăsăm în dreapta traseele 17 și 18 și continuăm pe drum alături de traseul 18. Întâlnim traseul 1 și urmăm valea Gârcinului pentru 1,2 kilometri în amonte. Lăsăm în dreapta (stâlp indicator) traseul 18. De aici până la fosta cabană Rențea (acum unitate militară de vânători de munte) avem itinerariu comun cu traseul 1. Urmăm în continuare drumul auto de pe valea Gârcinului pentru 1,4 kilometri și ieșim din drum la stânga pe sub linia de curent electric. De aici prin pădure (circa 400 de metri) și apoi prin poieni urcăm circa 1000 de metri până la drumul auto de acces către fosta cabană Rențea (1200m). Din stânga noastră pe drum vin traseele 15 și 17. Cotim la dreapta și urmăm drumul auto pentru 1,8 kilometri până la bariera de intrare în incinta Cabanei Rențea (acum unitate militară).

Etape

Săcele - Valea Gârcin - Cabana Renţea (acum unitate militară)

Descriere

Traseul nr. 16 BG este un traseu de dificultate medie, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox 700 de m, într-o drumeție de 3 - 4 h, urmând drumul de pe valea Gârcin, apoi urcând mai pieptiș prin pădure spre drumul auto de acces către fosta cabană Rențea. 

Marcajul pornește de la stația de autobuz (capăt) din Săcele, pe DN1A direcția Săcele-Cheia, în paralel cu traseul 15 BR, apoi face dreapta pe drumul forestier de pe valea Gârcinului. După 1,6 km depășim intrarea unei scurte galerii de exploatare, apoi ocolul silvic și bariera de pe valea Gârcin și continuăm pentru 1,7 km până la întâlnirea cu traseul 17  BA și traseul 18 TG. La scurt timp intersectăm și traseul 1 TR, cu care ne vom însoți pentru 1,2 km în amonte. 

Odată ce lăsăm în dreapta (stâlp indicator) traseul 18 TG, avem itinerariu comun cu traseul TR, pe drumul auto de pe valea Gârcinului pentru 1,4 km, apoi la stânga pe sub linia de curent electric, prin pădure și câteva poieni până la drumul auto de acces către fosta cabană Rențea (1200 m) într-un urcuș mai pronunțat. La drum, reintersectăm din stânga traseele 15 BR și 17 BA, alături de care continuăm pentru 1,8 km, ajungând la bariera de intrare în incinta Cabanei Rențea (acum unitate militară). Observație: întregul traseu este însoțit de marcaje rare BG, dar orientarea se poate face ușor, ținând drumurile auto.

Observații

marcaje rare de la intrarea pe valea Gârcin până la drumul de acces spre Cabana Renţea (acum unitate militară)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Săcele - V. Gârcin - Cabana Renţea în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră