Touristik Label - 117MN66: sat Gârda de Sus - Şaua Vărăşoaia

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
31,75km
Durată
11:00-12:30h
Urcare
1568m
Coborâre
965m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din centrul satului Gârda de Sus şi merge pe drumul asfaltat de pe Valea Ordâncuşei, trecând prin Cheile Ordâncuşei, până la Moara lui Ivan. De aici urcăm la stânga, prin pădure, până în satul Gheţar. Ajungem la un drum asfaltat (DC260) pe care îl urmăm la dreapta, trecând prin centrul satului Gheţar, de aici urmăm DJ750 până la ieşirea din satul Ocoale, mai exact la Poiana Stânişoarei. Aici părăsim drumul asfaltat la stânga şi mergând pe drumuri de pământ şi drumuri de piatră ajungem după 7 ore de la plecare în Poiana Călineasa. De aici urcăm în şaua dintre Vf. Bătrâna şi Vf. Capul Blagului, după care coborâm într-o depresiune cu doline. Urcăm spre vest spre Vf. Peşterii şi apoi coborâm pe lângă Izvorul Apa din Piatră. Urmează un urcuş uşor până ajungem în Poiana Băliceana unde întâlnim traseul TA. De aici traseele merg împreună de-a lungul unui şir de doline până ajungem în drumul pietruit Ic Ponor - Complex turistic Padiş (DJ763) şi urcăm la dreapta pe drum, care la un moment dat devine drum asfaltat, iar apoi coborâm până la Complexul Turistic Padiş. Aici părăsim drumul asfaltat la dreapta, mergem de drumuri forestiere până la Cabana Vărăşoaia, după care continuăm până la Şaua Vărăşoaia. De aici BA continuă mai departe în Munţii Vlădeasa.

Etape

sat Gârda de Sus - Cheile Ordâncuşei - sat Gheţar - Poiana Stânişoarei - Poiana Călineasa - Complex turistic Padiş - Şaua Vărăşoaia

Descriere

-

Observații

Marcaje foarte rare. Poteca se poate pierde de mai multe ori. Iarna recomandat doar schiorilor şi turiştilor bine antrenaţi şi echipaţi.

Vreme

Persoane care au contribuit

 

sat Gârda de Sus - Şaua Vărăşoaia în Bihor, Alba, Vlădeasa este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment