Touristik Label - 719MN03: sat Izvoru Mureşului - Vf. Arama Neagră - sat Izvoru Mureşului

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
12,80km
Durată
~5:45h
Urcare
709m
Coborâre
709m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Complexul Naţional de Sport Izvoru Mureşului pornim spre gara CFR, iar după ce trecem căile ferate o luăm la dreapta. După 90 m o luăm la stânga, apoi iar la stânga, iar după alţi 130 m o luăm prima la dreapta pe un drum de pământ ce ne scoate din staţiune. La următoarea intersecţie în care ne vom afla o luăm la stânga spre pădurea de foioase. Menţinând liziera pădurilor intrăm într-un final în pădurea de brazi în care, pe o urcare mai abruptă, poteca marcată ne va conduce spre vârful Arama Neagră. Din vârf coborâm înspre vest trecând pe lângă refugiul Izvoru Mureşului, de unde, la 150 m pe marcaj punct-albastru-în-cerc-albastru putem ajunge la izvorul geografic al Mureşului. Menţinând marcajul BA într-o coborâre mai abruptă, în 1 km ajungem în Poiana Arama Neagră. Din poiană o luăm la stânga puternic pe un drum de pământ pe care-l ţinem 470 m până deasupra unei stâne părăsite, de unde ne abatem de la drumul de pământ luând-o la dreapta, la vale. Ajunşi la stână o ocolim prin dreapta pe un drum cu pietriş ce devine vizil abia după stână. Menţinem drumul până la gara CFR al staţiunii Izvoru Mureşului de unde dacă traversăm căile ferate ajungem la punctul de pornire.

Etape

sat Izvoru Mureşului (Complexul Naţional de Sport) - Vf. Arama Neagră - Poiana Arama Neagră - sat Izvoru Mureşului (Complexul Naţional de Sport)

Descriere

-

Vreme

Persoane care au contribuit

 

sat Izvoru Mureşului - Vf. Arama Neagră - sat Izvoru Mureşului în Harghita, Giurgeu-Hăşmaş este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment