Touristik Label - 907MN44: Şaua dintre Lacuri - L. Podrăgel - Gura Podragului

Traseul nr. 44 Punct Roșu este traseul de legătură între Lacul Podrăgel și Gura Podragului (locul de întâlnire cu marcajul Triunghi Roșu ce urcă din localitatea Victoria la Cabana Turnuri, Cabana Podragu și apoi Șaua Podragului), potecă folosită pentru a străbate Valea Arpașului Mare, coborând din creasta principală. În primă fază, traseul coboară din Curmătura dintre Lacuri, aflată în Muchia Podragului, în Căldarea Podrăgelului în care se află lacul omonim. De aici se urmează firul văii spre NV, într-o zonă fără marcaj şi potecă, ocolind valea când aceasta formează praguri și cascade pe marginea estică și făcând câteva traversări pe sub praguri verticale de stâncă.. Ajunși în Valea Arpaşului, se urmează poteca ciobănească de lângă firul văii, întâlnind casa de vânătoare din Valea Arpașului (cca 1250m). Aici poteca devine mai clară şi apar primele marcaje, vechi şi şterse care ne conduc în urcare, traversând Muchia Podragului până la Gura Podragului. Este un traseu solicitant, într-o coborâre printr-o zonă foarte sălbatică și greu accesibilă, nerecomandată celor mai puțin experimentați, care nu cunosc noțiuni bune de orientare, în cca. 4 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra Căldarea Podrăgelului și lacului omonim și a văii sălbatice Arpașu Mare, flancată de Muchia Albota și Muchia Podragu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
hard
Distanţă
5,36km
Durată
4:00-5:00h
Urcare
110m
Coborâre
1100m
Vârf
2078m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Atenţie, traseul se desfăşoară într-o zonă foarte sălbatică şi greu accesibilă. Atenţie la urşi! De la Lacul Podrăgel, coborâm spre nord pe firul văii. Nu există marcaj şi nici potecă. Coborâm pe marginea estică a văii şi ne depărtăm de aceasta atunci când valea devine abruptă şi formează praguri şi cascade. Coborâm pe un picior cu foarte multă vegetaţie, printre pâraie, căutând drumul cel mai accesibil. Suntem nevoiţi să facem câteva traversări pentru a evita praguri verticale de stâncă. Încercăm pe cât posibil să ne apropiem de partea sudică a văii, care pare mai accesibilă. Odată ce am coborât în Valea Arpaşului încercăm să identificăm poteca ciobănească de lângă firul văii. Traversăm apa şi mergem pe malul ei stâng vestic. Trecem pe lângă o stână şi apoi ajungem lângă casa de vânătoare, la intrarea în pădure. De aici, poteca devine mai clară şi apar primele marcaje, vechi şi şterse. Coborâm aproape de firul văii până când ajungem la o punte pe care o traversăm şi apoi urcăm pieptiş spre NE. După o traversare pe curbă de nivel, poteca intersectează traseul care duce la Cabana Turnuri.

Etape

Şaua dintre Lacuri - Lacul Podrăgel - Valea Arpaşu Mare - Gura Podragului

Descriere

-

Observații

Traseu închis, foarte sălbatic.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Şaua dintre Lacuri - L. Podrăgel - Gura Podragului în Sibiu, Făgăraş este un traseu de drumeţie dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Lucian Satmarean

Am parcurs traseul, intr-adevar parcurgerea dupa track e foarte dificila pe portiunea dintre caldarea mare a Arpasului si lacul Podragel. La coborare, insa, am gasit o poteca ciobaneasca foarte evidenta, usor de parcurs, am facut si track, il pot pune la dispozitie oricui are nevoie.

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, August 12, 2018
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Adrianothegreat

Salut. Deci ai parcurs traseul si la urcare si la coborare?

A durat cat scrie in descrierea traseului? Ai fost singur? Ceva animale salbatice?

Completed Checkbox: 

Your Comment