Touristik Label - 705MN13: Sinaia - Vf. Piscul Câinelui

Traseul nr. 13 Punct Albastru este traseul de legătură între Sinaia și Vârful Piscul Câinelui, pe linia piciorului Piscul Câinelui, un traseu relativ uşor de parcurs, cu posibilităţi multiple de continuare a drumeţiei spre regiunile limitrofe (de la intersecția cu traseul 14 Bandă Roșie). Durata traseului este de 2.5 - 3 h (900 m diferențe de nivel).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
7,29km
Durată
2:00-3:00h
Urcare
870m
Coborâre
35m
Vârf
1629m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Sinaia mergem circa 700 de metri spre sud pe DN1, trecem Prahova pe un pod rutier, mergem pe strada Piscul Câinelui 280 de metri, trecem calea ferată și continuăm 120 de metri până la terminarea asfaltului. Continuăm pe drum pentru 70 de metri, cotim stânga și urmăm drumul auto pentru 1,4 kilometri până la cabana privată Piscul Câinelui. Lăsăm în stânga bariera și continuăm pe drumul de exploatare circa 160 de metri până într-o mică poiană. De aici cotim la stânga prinr-o zonă cu arbuști și plante de mlaștină înalte și începem să urcăm pe culme. Urmăm linia culmii pentru 1,7 kilometri (pantă medie 20%, altitudine maximă 1350m) și ieșim din pădure într-o prima poiană lungă. Pe lungimea poienii urcăm ușor pe stânga 1,1 kilometri și ajungem la capătul golului alpin. În dreapta avem o pădure de zadă pe lângă liziera căreia urcăm continuu circa 400 de metri. Continuăm pentru 2 kilometri urcarea pe linia piciorului Piscul Câinelui până în vârful omonim aflat la 1650 m altitudine (intersecție cu traseul 14).

Etape

Sinaia - Cabana Piscul Câinelui - Vf. Piscul Câinelui

Descriere

Traseul nr. 13 PA este un traseu de dificultate medie, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox 900 de m, într-o drumeție de 2.5 - 3 h, urmând drumul auto până la cabana privată Piscul Câinelui, de unde se urcă pe culme, se urmează linia acesteia prin pădure, până se iese în golul alpin, de aici continuând pe linia piciorului Piscul Câinelui (marcaje rare!) până în vârful omonim aflat la 1650 m altitudine, pentru 2 kilometri, în urcare.

Pornind de la gara Sinaia, vom merge circa 700 de metri spre sud pe DN1, vom trece Prahova pe un pod rutier, vom urma strada Piscul Câinelui (traversând calea ferată), iar la capătul ei vom urma indicatoarele spre cabana privată Piscul Câinelui, pentru 1,4 kilometri. Ajunși aici, vom lăsa în stânga bariera și vom continua pe drumul de exploatare până într-o mică poiană, unde vom coti la stânga printr-o zonă cu arbuști și vom începe să urcăm pieptiș pe linia culmii prin pădure pentru 1,7 kilometri (pantă medie 20%, altitudine maximă 1350m) până ce vom ieși într-o poiană lungă. Pe lungimea poienii vom urca ușor pe stânga 1,1 kilometri și vom ajungem la capătul golului alpin, de unde ni se deschid perspective frumoase asupra culmilor înconjurătoare.

În spatele nostru vom cuprinde Masivul Bucegi, respectiv o parte din Creasta Munților Baiului, culmea Gagul Mare, apoi vf. Gagul Mare, peste valea Câinelui, în sud-est Vf. Mierlei și vf. Vornicu, culmea Câinelui (pe care vom continua traseul), iar în nord-est vf. Drăgan. Continuând pentru 2 kilometri urcarea pe linia piciorului Piscul Câinelui, urmând poteca din ce în ce mai slab marcată, vom ajunge până în apropierea vârfului omonim, unde vom întâlni la scurt timp drumul larg ce străbate Creasta Munților Baiului pe care putem sa ne continuam traseul fie spre Vf Baiul Mare fie înapoi, spre Posada (pe traseul 14 Bandă Roșie).

De pe vârf, vom completa panorama din golul alpin cu elemente noi, la fel de frumoase de admirat. Spre nord apare bazinul superior al Văii Rele, dezvoltat între Muntele Cumpătu, vf. Baiul Mare şi vf. Drăgan, în spatele acestora, în ultimul plan, zărim o parte a vf. Paltinu și Muntele Sloeru-Mărcuşanu, iar cu puțin noroc (zile senine și privire ageră), vom admira către N-NE crestele albe ale munţilor Ciucaş şi Zăganu. Desigur, imaginile cele mai frumoase le oferă abruptul estic al Munţilor Bucegi şi sectorul de defileu al Prahovei.

Observații

marcaje rare de la ieşirea din pădure de pe Piciorul Piscul Câinelui până la vârful Piscul Câinelui

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Sinaia - Vf. Piscul Câinelui în Prahova, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment