Touristik Label - 713MN14: Stâna de Vale-Casc. Laia Mare-Casc. Vălu Miresei-Casc. Săritoarea Ieduţului-Stâna de Vale

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
15,19km
Durată
5:00-6:00h
Urcare
615m
Coborâre
615m
Vârf
1213m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Circuitul Săritoarea Ieduţului: din Stâna de Vale coborâm pe DJ108J de-a lungul Văii Iadului înspre Leşu. După ce trecem de micul Lac de Acumulare Cârligate, unde ne despărţim de traseul 13 PG, continuăm pe drum încă circa 1,5 km şi ajungem la un indicator care ne invită să vizităm Cascada Laia Mare (Miss). Poteca de vizitare a frumoasei cascade este marcată cu punct dublu (dus-întors) albastru + roşu şi are o lungime de circa 1 km. Reveniţi la drum, ne continuăm coborârea odată cu Valea Iadului şi cu traseul 23 PR, trecem pe la Cascada Vălul Miresei vizibilă chiar din drum şi întâlnim indicatorul spre Cascada Săritoarea Ieduţului. Aici părăsim din nou drumul şi ne angajăm în urcare pe o potecă care în scurt timp ajunge la impresionanta cascadă. Traseul 23 PR se întoarce la drum, dar noi continuăm urcarea prin pădure. Într-o poiană întâlnim un drum care vine din stânga (NE), marcat cu semnul CR. Folosind acest drum trecem valea şi în scurt timp ieşim în Poiana lui Ilie, o zonă mare cu păşune. Ne despărţim de marcajul CR care coteşte dreapta (V), dar drumul nostru menţine aceeaşi direcţie şi după ce trece la o oarecare distanţă de o stâna iese în DJ764A în Şaua Muşunoaie, la mai bine de 1 km vest de Şaua Băiţa. Urmăm acest drum asfaltat spre est şi revenim la Stâna de Vale.

Etape

Stâna de Vale-Valea Iadului-Cascada Laia Mare (Miss)-Cascada Vălu Miresei-Cascada Săritoarea Ieduţului-Poiana lui Ilie-Şaua Muşunoaie-Şaua Băiţa-Stâna de Vale

Descriere

-

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Stâna de Vale-Casc. Laia Mare-Casc. Vălu Miresei-Casc. Săritoarea Ieduţului-Stâna de Vale în Vlădeasa, Bihor este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment