Touristik Label - 1005MN21: Sub intrare Canion 7 Scări - Prăpastia Urşilor - Drumul Familiar

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Drumul Familiar - Cascada 7 Scări (amonte / aval)
Traseul nr. 21 Triunghi Albastru este o variantă de evitare a traseului tematic de vizitare a Canionului 7 Scări. Poteca de față face un ocol peretelui amenajat cu scări, trece pe sub pereții Prăpastiei Urșilor/Ursului și ajunge la un punct de joncțiune: o variantă face legătura cu poteca denumită “Drumul Familiar”, spre vf. Piatra Mare, în timp ce a doua variantă ne scoate în amonte de Canionul 7 Scări.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,37km
Durată
~1:00h
Urcare
250m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește din traseul 5 înainte de scările de lemn care urcă spre capătul de jos al canionului 7 Scări. Trecem un pod de lemn peste apa Șipoaiei și urcăm la dreapta prin pădure pentru 280 de metri (pantă 25,4%). Cotim la stânga și în 120 de metri ajungem în urcare sub pereții Prăpastiei Urșilor/Ursului. Cotim la dreapta, după 65 de metri (pantă 37,5%) depășim un izvor și continuăm 285 de metri pe pantă mai scăzută (15,3%) pe sub pereți. Ieșim de sub pereții verticali, urcăm un horn unde e fixată o bară metalică și după 25 de metri ajungem într-o mică șa. Din acest punct o variantă a traseului merge până deasupra canionului 7 Scări. Poteca variantei urcă 15 metri până într-o mică șa și apoi coboară 150 de metri până în firul primului pârâu. Îl traversăm, urcăm pe versantul stâng 20 de metri și coborâm 130 de metri până în firul celui de-al doilea pârâu. Mergem pe curbă de nivel circa 320 de metri, cotim la stânga și coborâm printr-o scurtă căldare deasupra gardului metalic de deasupra canionului (intersecție cu traseul 5). Din șaua de unde am descris varianta, cotim la stânga în urcare pe firul văii pârâului Urșilor, peste 170 de metri găsim o masă de lemn, cotim la dreapta, mergem 130 de metri și apoi după o ușoară urcare de 240 de metri cotim la stânga. Ajungem în culme și cotim la dreapta. După 35 de metri ajungem la intersecția cu traseul 4 unde este și o bancă de lemn.

Etape

Sub intrare Canion 7 Scări - Prăpastia Urşilor - Drumul Familiar

Descriere

Traseul nr. 21 TA este o derivație scurtă de la traseul tematic Canionul 7 Scări, folosită pentru a ocoli la nevoie peretele amenajat cu scări (iarna sau la debite puternice). Este un traseu scurt, de cca. 1.5 - 2 h, cu aprox. 250 de m diferențe de nivel, trecând pe sub pereții Prăpastiei Urșilor. 

Marcajul pornește din aval de Canionul 7 Scări, din traseul 5 Bandă Galbenă, înainte de scările de lemn care urcă spre capătul de jos al canionului. Pentru a ajunge în acest punct, se urmează drumul forestier, apoi poteca de pe Valea Șipoaiei pentru aprox 1 - 1.5 h. 

Traversăm pe un podeţ de lemn apele învolburate ale Şipoaiei, apoi urcăm pe versantul drept al văii și intrăm într-un sector cu noroaie alunecos, paralel cu firul apei (pantă 25,4%). De aici cotim stânga și în scurt timp vom ajunge în urcare sub pereții Prăpastiei Urșilor / Ursului. Continuăm pe la baza peretelui Prăpastiei Ursului (loc de întâlnire al iubitorilor alpinismului), pentru aprox. 10 min, în urcare ușoară.

Ieșind de sub pereții verticali, vom urca un horn unde e fixată o bară metalică ce înlesneşte traversarea și ajungem într-o mică șa unde traseul se bifurcă. Din acest punct o variantă a traseului merge până deasupra canionului 7 Scări, înapoi în traseul 5 BG, deasupra gardului metalic de deasupra canionului, iar cea de-a doua variantă cotește stânga, în urcare pe firul văii pârâului Urșilor până la intersecția cu traseul 4 Bandă Roșie, unde este și o bancă de lemn - poteca denumită “Drumul Familiar”, spre vf. Piatra Mare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Sub intrare Canion 7 Scări - Prăpastia Urşilor - Drumul Familiar în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră