Touristik Label - 405MN50: Timişu de Jos - V. Lamba - Poiana Ruia

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Timișu de Jos - Cabana Postăvaru, pe Valea Lamba
Traseul 50 Cruce Albastră este traseul de legătură între Timișul de Jos și culmea Crucuru, urcând Valea Lamba până în apropiere de telescaun Ruia, cu posibilitatea de a continua spre cabana Postăvaru. Este un traseu de dificultate ușoară, fără să pună probleme de orientare. Trebuie consemnat totuși că acest traseu nu este recomandat iarna, deoarece culoarul Văii Lamba favorizează avalanșele.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,59km
Durată
2:45-3:30h
Urcare
780m
Coborâre
0m
Vârf
1510m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Timișul de Jos mergem 400 de metri spre sud în paralel cu calea ferată până la biserică. După biserică cotim dreapta pe valea Lamba, după 405 metri trecem de barieră și continuăm pe drum 3,2 kilometri până ce întâlnim pe partea stângă o fostă cabană de la captarea de apă. Continuăm pe drum 60 de metri până la capătul lui și intrăm pe poteca turistică prin vegetație bogată. După 160 de metri trecem apa pe dreapta și revenim pe stânga ei după alți 40 de metri. Urcăm pe versantul stâng al apei 460 de metri (pantă 19,3%), trecem apa pe partea dreaptă și după 40 de metri găsim un stâlp indicator. Lăsăm la stânga valea Lamba Mare și începem să urcăm la dreapta. Poteca urcă 370 de metri (pantă 32,8%) pe firul larg al văii și apoi în serpentine repetate urcă 290 de metri (pantă 31,2%). Cotim la stânga și urcăm continuu 400 de metri cu pantă mai mică (25,9%) până în culmea Crucuru (intersecție cu traseele 32, 38 și 49). Cotim la stânga și urcăm pe culme 285 de metri și în dreapta noastră dăm de capătul de sus al traseului 51. Continuăm 300 de metri pe partea stângă (în sensul urcării) a pragului pârtiei Sulinar și ajungem la lacul artificial din poiana Ruia. Ocolim lacul pe partea stângă (din amonte) și ajungem la stâlpul de telescaun Ruia. În fața noastră doar traseele 38 și 49 traversează pârtia pentru a urca spre cabana Postăvaru.

Etape

Timişu de Jos - Valea Lamba - Poiana Ruia

Descriere

Traseul nr. 50 CA face legătura între Timișul de Jos și lacul artificial Ruia, aproape de cabana Postăvaru. Este un traseu relativ lesne de parcurs (exceptând iarna!), într-o ascensiune de aprox. 800 de m diferență de nivel, pe parcursul a  3 - 4 h de drumeție.

Traseul pornește de la gara Timișul de Jos, urmează calea ferată spre S până la biserică, apoi cotește dreapta pe valea Lamba. După ce trecem de o barieră, continuăm pe drum 3,2 km până ce vom întâlni pe partea stângă o fostă cabană de la captarea de apă, un bun adăpost / refugiu în caz de nevoie. Când drumul se termină, urmăm poteca prin vegetația bogată și traversăm apa, apoi revenim. Se urmează versantul stâng, apoi cel drept și vom întâlni un stâlp indicator.la confluența cu Lamba Mare, pe care o lăsăm la stânga. 

De aici poteca urcă susținut (pantă 32,8%) pe firul larg al văii și apoi în serpentine repetate (pantă 31,2%), până în culmea Crucuru (intersecție cu traseele CG, BG și BA), o porțiune destul de solicitantă. Curând ajungem în capătul de sus al TG (traseul 51) și continuăm pe partea stângă (în sensul urcării) a pârtiei Sulinar până la lacul artificial din poiana Ruia. Ocolind lacul pe partea stângă (din amonte), ajungem la stâlpul de telescaun Ruia, punctul final al marcajelor CA. Pentru a continua până la Cabana Postăvaru, vom urma traseele BG și BA, care  traversează pârtia.

Observații

inaccesibil iarna între Timişu de Jos-Culmea Crucuru

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Timişu de Jos - V. Lamba - Poiana Ruia în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră