Touristik Label - 907MN24: Transfăgărăşan - Canionul Valea lui Stan - Barajul Vidraru - Transfăgărăşan

Traseul nr. 24 Punct Roșu este traseul de vizitare a Canionului de pe Valea lui Stan, în lumea stâncilor și cascadelor, unul dintre cele mai frumoase trasee de chei din țară. În primă fază se traversează valea, urmând firul văii până la o succesiune de praguri amenajate cu scări. De aici începe cea mai spectaculoasă zonă din canion, cu o zonă de cățărare, scări metalice, pasarele metalice și cabluri de sprijin pe pereții stâncoși, care oferă și o oarecare doză de adrenalină. În continuare se iese într-o zonă mai largă, se traversează apa repetat și se continuă prin pădure până în Poiana Călugărița. Un drum forestier ne conduce la ruinele fostei Cabane Călugărița și în scurt timp ajungem pe malul lacului Vidraru. Este un traseu de dificultate medie / dificilă, cu diferențe de nivel de aprox. 2000 de m, pe parcursul a 9-10 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva asupra canionului, a stâncăriilor și cascadelor depășite și asupra lacului Vidraru.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium/hard
Distanţă
8,96km
Durată
~4:00h
Urcare
930m
Coborâre
930m
Vârf
1075m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din drumul Transfăgărăşan, trecem de 2 tuneluri şi la capătul nordic al unui pod se află intrarea în Canionul lui Stan. Urcăm pe firul văii până la un prim obstacol, un baraj de protecţie pentru viituri, îl urcăm prin stânga pe o scară de metal amenajată, continuăm pe firul văii, în urcare uşoară, până când ajungem la o succesiune de praguri amenajate cu scări. Urcăm pe lângă o cascadă impresionantă, după care poteca protejată cu balustradă metalică evită o zonă din canion prin urcare şi coborâre pe malul stâng. Urmează o altă zonă pe firul văii, după care intrăm în cea mai spectaculoasă zonă din canion. Urcăm pe scările amenajate, traversăm o pasarelă suspendată şi ne căţărăm pe scări, traversând pe deasupra o zonă de perete. După ce trecem de mai multe obstacole folosind scările şi cablurile cu care e amenajat traseul ieşim într-o zonă mai largă. Traversăm apa de mai multe ori şi urcăm prin pădure până când ajungem într-o poiană deschisă. Coborâm până când intersectăm un drum pietruit care ne conduce înapoi în drumul Transfăgărăşan.

Etape

Transfăgărăşan - Canionul Valea lui Stan - Poiana Călugăriţa - Barajul Vidraru - Transfăgărăşan

Descriere

-

Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Transfăgărăşan - Canionul Valea lui Stan - Barajul Vidraru - Transfăgărăşan în Argeş, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu/dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment