Touristik Label - 1105MN51: traseul CR (Poiana Braşov) - Pârtia Sulinar - Poiana Ruia

Traseul nr. 51 Triunghi Galben este traseul de legătură între Poiana Brașov și Poiana Ruia, în apropiere de telescaunul Ruia, cu posibilitatea de a continua pe marcaje BA și BG spre cabana Postăvaru, traversând pârtia. Este un traseu de dificultate ușoară / medie, fără să pună probleme de orientare, într-o ascensiune de aprox. 400 de m diferență de nivel, pe parcursul a 2 - 2.5 h de drumeție.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
2,08km
Durată
1:30-2:30h
Urcare
390m
Coborâre
5m
Vârf
1510m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Poteca pornește din traseul 54 de la 1120m altitudine. Urcăm spre sud-est 210 metri (pantă 20%) până în pârtia Sulinar. Traversăm pârtia, urcăm pe niște trepte de lemn și continuăm să urcăm pe deasupra pârtiei la limita acesteia cu pădurea. După un urcuș susținut de 880 de metri întâlnim traseul 53 din stânga. Continuăm să urcăm 360 de metri pe lângă pârtie (pantă 20,4%) și cotim stânga în pădure. Urmăm poteca în urcare în trei serpentine pentru 200 de metri până în culmea Crucuru (intersecție cu traseele 32, 38, 49, 50). Cotim la dreapta și urcăm 300 de metri pe partea stângă (în sensul urcării) a pragului pârtiei Sulinar și ajungem la lacul artificial din poiana Ruia. Ocolim lacul pe partea stângă (din amonte) și ajungem la stâlpul de telescaun Ruia. În fața noastră doar traseele 38 și 49 traversează pârtia pentru a urca spre cabana Postăvaru.

Etape

traseul CR (Poiana Braşov) - Pârtia Sulinar - Poiana Ruia

Descriere

Traseul nr. 51 TG este un traseu lesne de parcurs, într-o drumeție de 2 - 2.5 h, pornind din Poiana Brașov, urmând marcajul Cruce Roșie și continuând în urcare pe deasupra pârtiei Sulinar, apoi prin pădure și ieșind pe culmea Crucuru, care ne conduce până la lacul artificial din poiana Ruia.

Poteca pornește din traseul 54 de la 1120m altitudine, din zona teleschiului Bradu, urcă spre sud-est (pantă 20%) până în pârtia Sulinar, o traversează, apoi pe niște trepte de lemn, ajunge deasupra pârtiei la limita acesteia cu pădurea. Urmează un urcuș susținut de 880 de metri până la intersecția cu traseul 53 din stânga, apoi se continuă urcarea pe lângă pârtie (pantă 20,4%) și se cotește la stânga în pădure. Urmând poteca în urcare în trei serpentine, vom ajunge în culmea Crucuru (intersecție cu traseele 32, 38, 49, 50).

În continuare, ne vom însoți de aceste marcaje în urcare lină pe culme până la lacul artificial din Poiana Ruia, pe care îl vom ocoli pe partea stângă (din amonte) și vom ajunge la stâlpul de telescaun Ruia. În fața noastră doar traseele 38 BG și 49 BA traversează pârtia pentru a urca spre cabana Postăvaru.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

traseul CR (Poiana Braşov) - Pârtia Sulinar - Poiana Ruia în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment