Touristik Label - 1105MN51: traseul CR (Poiana Braşov) - Pârtia Sulinar - Poiana Ruia

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Poiana Braşov - Lacul Ruia, aproape de Cabana Postăvaru
Traseul 51 Triunghi Galben este traseul de legătură între Poiana Brașov și lacul Ruia, în apropiere de telescaunul Ruia, cu posibilitatea de a continua spre cabana Postăvaru. Este un traseu de dificultate ușoară, fără să pună probleme de orientare, urcând pe deasupra pârtiei Sulinar și pe culmea Crucuru, care ne conduce până la lacul artificial din poiana Ruia.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,08km
Durată
0:30-0:45h
Urcare
0m
Coborâre
370m
Vârf
1510m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Poteca pornește din traseul 54 de la 1120m altitudine. Urcăm spre sud-est 210 metri (pantă 20%) până în pârtia Sulinar. Traversăm pârtia, urcăm pe niște trepte de lemn și continuăm să urcăm pe deasupra pârtiei la limita acesteia cu pădurea. După un urcuș susținut de 880 de metri întâlnim traseul 53 din stânga. Continuăm să urcăm 360 de metri pe lângă pârtie (pantă 20,4%) și cotim stânga în pădure. Urmăm poteca în urcare în trei serpentine pentru 200 de metri până în culmea Crucuru (intersecție cu traseele 32, 38, 49, 50). Cotim la dreapta și urcăm 300 de metri pe partea stângă (în sensul urcării) a pragului pârtiei Sulinar și ajungem la lacul artificial din poiana Ruia. Ocolim lacul pe partea stângă (din amonte) și ajungem la stâlpul de telescaun Ruia. În fața noastră doar traseele 38 și 49 traversează pârtia pentru a urca spre cabana Postăvaru.

Etape

traseul CR (Poiana Braşov) - Pârtia Sulinar - Poiana Ruia

Descriere

Traseul 51 TG face legătura între Poiana Brașov și lacul artificial Ruia, aproape de cabana Postăvaru. Este un traseu relativ lesne de parcurs,  într-o ascensiune de aprox. 400 de m diferență de nivel, pe parcursul a 2 - 2.5 h de drumeție. 

Pornind din centrul staţiunii Poiana Braşov, din dreptul punctului de poliție, vom urca scurt, urmând marcajele CR (traseul 54) până în zona teleschiului Bradu. De aici, TG urcă spre SE (pantă 20%) până în pârtia Sulinar, o traversează, apoi ajunge deasupra pârtiei, la limita cu pădurea. Urmează un urcuș susținut până la intersecția cu PA (traseul 53) - ce duce la Peștera de Lapte - apoi continuăm pe lângă pârtie și la stânga, prin pădure. Poteca urcă în trei serpentine până în culmea Crucuru (intersecție cu traseele CG, BG, BA și CA).

Însoți de aceste marcaje, continuăm în urcare lină pe culme până la lacul artificial din Poiana Ruia, pe care îl ocolim pe partea stângă (din amonte) și ajungem la stâlpul de telescaun Ruia. În fața noastră doar traseele BG și BA traversează pârtia pentru a urca spre cabana Postăvaru.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

traseul CR (Poiana Braşov) - Pârtia Sulinar - Poiana Ruia în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră