Touristik Label - 310MN01A: Tureni - A3 - Dl. Petridului - Ch. Turzii - Măn. Petridului - V. Arieșului - Moldovenești - Piatra Secuiului - Rimetea

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
35,32km
Durată
14:00-15:00h
Urcare
1508m
Coborâre
1519m

Tabs

Indicaţii de orientare

Marcajul BR pleacă din Cluj-Napoca (zona Colina – Mănăștur), străbate pădurea Făget, apoi localităţile Comșești și Tureni. Se apropie de versantul drept al Cheilor Turenilor, apoi traversează autostrada A3 pe un pasaj rutier. De aici și până în Cheile Turzii traseele 1 și 31 au același drum. Amonte de Cheile Turzii trecem valea Hășdatelor, urcăm prin pădure, apoi parcurgem Culmea Petreștilor printr-o zonă de pășune și tufișuri. De la Noua Mănăstire a Petridului, cotim spre stânga (SV) și coborâm la drumul paralel cu Valea Arieșului, pe care-l urmăm până la podul peste Arieș. Însoţim DN75 mai puţin de 1 km, străbatem localitatea Moldovenești și apoi o pădure. Ieșim pe spinarea unui deal golaș, iar după o zonă cu pășuni și pâlcuri de copaci, urcăm în șaua dintre Vf. Piatra Secuiului și Vf. Colţii Trascăului. Dacă avem timp, ne putem abate până pe unul din vârfuri. Reveniţi la traseu, urmăm un scurt parcurs pe curba de nivel, după care ne angajăm într-o coborâre abruptă și solicitantă prin pădurea din partea nordică a masivului. La ieșirea din pădure, panta se mai îndulcește și pe un drumeag intrăm în nordul localităţii Rimetea. Urmăm DJ107M până în centrul satului, unde se află o piaţă mare având în mijloc un izvor foarte puternic, amenajat frumos. Localitatea este candidată la includerea în patrimoniul UNESCO, casele albe sunt frumos conservate, există pensiuni, muzee, magazine de suveniruri, două biserici și altele.

Observații

Marcaje șterse în jud. Cluj

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Tureni - A3 - Dl. Petridului - Ch. Turzii - Măn. Petridului - V. Arieșului - Moldovenești - Piatra Secuiului - Rimetea în Cluj, Alba, Trascău este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment