Touristik Label - 507MN76: V. Sebeşului - Şaua Nămăii - Cantonul Rudăriţa

Legătura Valea Sebeşului - Cantonul Rudăriţa
Traseul nr. 76 Cruce Galbenă este un traseu în totalitate pe drumuri forestiere, recomandat pentru cicloturism, cu multiple posibilități de a continua, făcând legătura între Valea Sebeşului și Cantonul Rudăriţa. Pornind de la confluența Văii Șebeșului cu Valea Fântânele, după microhidrocentrală, se urmează drumul forestier de pe Valea Fântânele, spre est, până se ajunge în culmea Văcărea Mică. Drumul coboară apoi în Șaua Nimăii, de unde se intră pe firul unui pârâiaș ce conduce pe valea Cenușa până la cantonul Rudărița. Este un traseu relativ lesne de parcurs, cu cca. 1200 de m diferențe de nivel, într-o drumeție de aprox. 4 h. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra văilor înconjurătoare, a culmii domoale Văcarea Mică și a Muchiei Lerescului Mic
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
10,21km
Durată
3:00-3:30h
Urcare
550m
Coborâre
350m
Vârf
1412m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseu accesibil pentru cicloturism. Din Valea Sebeşului, după ce trecem de o microhidrocentrală, înainte de podul peste Sebeş, intrăm pe dumul forestier de pe Valea Fântânele, spre est. Ţinem drumul principal, la început drept, spre est, pe firul văi, apoi după o serpentină spre nord facem o voltă largă, după care continuăm spre est pe lângă o cabană de vânătoare, până când ajungem în creastă, în apropiere de Vf. Văcărea Mică. Aici intersectăm TG care coboară din zona Vf. Comisu. Putem urca pe TG până în creasta principală, în Şaua Comisu, sau putem continuă spre nord pe traseu comun cu TG până în Şaua Nămăii. De aici, putem continua către nord pe TG până în localitatea Mărgineni sau coborâm pe drumul forestier către est, până la Cantonul Rudăriţa.

Etape

Valea Sebeşului - Şaua Nămăii - Cantonul Rudăriţa

Descriere

 

Traseul nr. 76 CG este un traseu relativ ușor, urmând un șir de drumuri pietruite ce ne conduc peste Culmea Văcarea Mică la Cantonul Rudăriţa. Este un traseu cu marcaj bun, ce poate pune probleme iarna, în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii, accesibil pentru cicloturism.

Pornind de pe valea Sebeșului de la confluența cu valea Fântânele, unde se poate ajunge din Făgăraș, urmând firul văii cca. 25 de km pe marcaj Triunghi Albastru (traseul 75), vom depăși o microhidrocentrală și vom coti spre est, înainte de podul peste Sebeș, urmând drumul forestier de pe Valea Fântânele, la început pe firul văii, apoi în serpentine, spre Muntele Văcarea Mică.

Depășind o cabană de vânătoare, vom ajunge în creastă, în apropiere de Vârful Văcărea Mică, la intersecția cu marcajul Triunghi Galben (traseul 77), ce urcă de aici până în apropiere de creasta principală. Urmând marcajele Triunghi Galben avem posibilitatea să:

  • urcăm în creasta principală, în apropiere de Şaua Comisu, cu vedere spre Lacul de acumulare Pecineagu;

  • coborâm spre nord până în Şaua Nămăii, sau mai departe, spre localitatea Mărgineni.

Din Șaua Nămăii, marcajul Cruce Galbenă coboară spre Cantonul Rudăriţa, în primă fază, pe firul unui pârâiaș (Valea Băițelor), de unde se cotește spre sud pe drumul forestier de pe valea Cenușa până la cantonul Rudărița.

Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

V. Sebeşului - Şaua Nămăii - Cantonul Rudăriţa in Braşov, Făgăraş is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment